Muziektheater over Roma-zigeuners in NL - Tsi Tsi Tsigane
za 09 apr 2011
20:00
€ 20,50

Tsi Tsi Tsigane

Muziektheater over Roma-zigeuners in NL

musical/show
Stadsschouwburg Middelburg

met o.m Joost Spijkers (Ashton Brothers), Audrey Bolder (Dusty – you don’t have to say you love me), Ro Krauss (Wereldband), Sanne van Delft (Wereldband), Sietse van Gorkum (o.a. Kyteman) en Hans Dagelet.

Djordji Ferari en zijn familie-orkest zijn terug in Nederland, voor het eerst sinds hun succesvolle Terschellinger tournee van twee jaar geleden. Tussen autobumpers en de grauwe was gaat het van Hora tot Balkanbeat, van tragische vioolsolo’s tot hysterische koperbanda’s. Zigeunertradities staan hoog in het vaandel bij de Ferari’s, maar zijn die eeuwenoude gewoontes wel voldoende bestand tegen moderne invloeden van buitenaf?

Eindelijk staat het succesnummer van het Oerol Festival 2007 aan wal. Dit keer niet in een kale loods op het industrieterrein van Terschelling-West, maar in de theaterzalen van Nederland. Het Djordji Ferari Orkestar is een gelegenheidscombinatie van de makers van Jetje en haar Dansorkest (Oerol 2005) met een shot Kyteman, een kwart fles Ashton Brothers en een halve liter Wereldband.

http://cultuurpodiumonline.nl/2011-04-04/djordji-ferari-orkestar-met-tsi-tsi-tsigane-verdient-een-groot-p#body-anchor